Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vatten
Tomatbakad falukorv
Falukorv
300 g
Mild senap (Senap)
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad oregano
½ förp
Socker
1 tsk
Vatten
½ dl
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
50 g
Till servering
Basmatiris
135 g
Snackgurka
1 st
Kruspersilja
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 771 kcal
- Fett 37 g
- Kolhydrater 76 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Tomatbakad falukorv: Skär cm-breda snitt i falukorven, nästan helt igenom och lägg i en smord ugnsform. Bred mild senap över falukorven. Frys in resten av falukorven!
- Blanda konserverade körbärstomater, kycklingbuljong, torkad oregano, vatten och socker i en bunke. Häll tomatblandningen över falukorven i formen. Toppa korven med riven mozzarella. Tillaga i ugnen ca 20 min.
- Till servering: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Skär snackgurka i stavar och grovhacka kruspersilja.
- Servera tomatbakad falukorv med basmatiris och gurkstavar. Toppa med kruspersilja.