15-20
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Risnudelwok med marinerad tofu, sesamfrön och koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
Marinerad tofu
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Japansk soja (Sojabönor)
1 förp
Tofu (Sojabönor)
230 g
Koriander
10 g
Grönsaker
Rödlök
1 st
Pak choy
1 st
Sesamolja (Sesamfrön)
½ påse
Coleslawmix
1 förp
Kinesisk wok- och dippsås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Salt
Svartpeppar
Koriander
10 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Nudlar
Risnudlar
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 605 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 62 g
- Protein 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 4.
- Marinerad tofu: Blanda hackad ingefära, vitlök och chili och japansk soja i en skål. Skär tofu i mindre bitar och grovhacka koriander, blanda ner i skålen. Låt stå till steg 5.
- Grönsaker: Strima rödlök. Skär pak choy i mindre bitar. Hetta upp lite neutral olja och sesamolja i en rymlig stekpanna. Fräs rödlök och coleslawmix, ca 3 min. Tillsätt pak choy och fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Nudlar: Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
- Häll tillbaka avhällda nudlar i kastrullen och blanda ner de stekta grönsakerna. Tillsätt kinesisk wok- och dippsås och den marinerade tofun. Låt allt bli varmt, ca 1 min.
- Servera nudlarna i djupa tallrikar och toppa med koriander och sesamfrön.