20-30
10
Points®värde per portion
Wrap med teriyakilax, grönsaksfräs och yoghurtsås
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
Teriyakilax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
50 ml
Salt
¼ tsk
Grönsaker
Morot
2 st
Zucchini
1 st
Rödlök
1 st
Neutral olja
1 tsk
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
50 ml
Salt
Yoghurtsås
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Till servering
Tortillabröd (Vete)
2 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du äta fler tortillabröd har de 4 Points/styck.
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Teriyakilax: Lägg laxfiléerna i en ugnsform och krydda med salt, låt stå ca 5 min. Pensla teriyakisås på fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
- Grönsaker: Skala morötter. Strimla morötter, zucchini och rödlök tunt. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs morot ca 3 min. Tillsätt zucchini och rödlök, fräs ytterligare ca 2 min, tills allt mjuknat. Blanda ner teriyakisås och smaka av med lite salt.
- Yoghurtsås: Blanda ihop matyoghurt och pressad vitlök i en skål.
- Lägg teriyakilax och frästa grönsaker på tortillabröden. Toppa med yoghurtsås och rulla ihop, ät direkt.