30-40
Vegetariskt
Krämig blomkålssoppa med tanelliost, champinjoner, grönkål och smörstekta hasselnötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete,
- hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- bakplåtspapper
- vatten
- mjölk
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
- smör
Till servering
Surdegspavé (Vete)
2 st
Grönkål
200 g
Olivolja
Salt
1 krm
Bakplåtspapper
1 st
Blomkålsoppa
Blomkål
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Salt
½ tsk
Vatten
6 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Svartpeppar
Svamp
Champinjoner
200 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Smörstekta hasselnötter
Smör (Mjölk)
Hasselnötter (Hasselnötter)
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 508 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 52 g
- Protein 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Till servering: Repa grönkålen från stammen. Lägg på en ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite salt och olivolja. Lägg surdegspavé på andra sidan plåten. Tillaga allt mitt i ugnen ca 10 min, men håll koll så att grönkålen inte blir bränd.
- Blomkålssoppa: Skär blomkål i mindre bitar och finhacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs blomkål, lök och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt salt, vatten, vispgrädde, mjölk och grönsaksbuljong. Låt sjuda under lock ca 20 min, tills blomkålen är helt mjuk.
- Finriv tanelliost. Tillsätt riven ost till soppan och mixa helt slät med stavmixer. Späd med mer vatten om soppan känns för tjock. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Stekt svamp: Kvarta champinjoner. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs svampen ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Smörstekta hasselnötter: Smält smör i en liten kastrull. Tillsätt hasselnötter och fräs ca 1 min.
- Lägg upp soppa i djupa tallrikar. Toppa med svampfräs, frasig grönkål och smörstekta hasselnötter. Servera med surdegspavé.