Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- socker
- svartpeppar
- neutral olja
Limeyoghurt
Lime
1 st
Vitlök
½ klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Thailändsk kålrabbisallad
Kålrabbi
½ st
Gurka
1 st
Röd chili
½ st
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk
Fisksås (Fisk)
½ msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Lime, saft
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Mynta
20 g
Sesamstekt lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Neutral olja
Till servering
Jasminris
135 g
Näringsvärde per portion
- Energi 739 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 69 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Limeyoghurt: Skölj limen i ljummet vatten. Finriv det gröna skalet och vitlök. Lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt och salt.
- Thailändsk kålrabbisallad: Skala kålrabbi med en vass kniv. Skiva kålrabbi och gurka tunt. Skär sedan skivorna i strimlor. Skiva röd chili tunt (tänk på att chili kan variera i styrka, använd efter smak). Lägg allt i en skål.
- Finriv vitlök och lägg i en liten skål. Tillsätt socker, fisksås, japansk soja, pressad saft från den använda limen och sesamolja. Rör ihop till en dressing. Grovhacka mynta. Blanda ner dressing och mynta i skålen med grönsaker.
- Sesamstekt lax: Krydda laxfilé med salt, nymald svartpeppar och sesamfrön. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek laxen ca 3 min per sida, tills den är klar.
- Servera sesamstekt lax med thailändsk kålrabbisallad, limeyoghurt och jasminris.