20-30
Vegetariskt
Mezze maniche i krämig paprikasås med fetaost, oliver och pinjenötstopping
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
Paprikasås
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Timjan
10 g
Röd chili
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Tomatpuré
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Pasta
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Oliv- och pinjenötstopping
Pinjenötter
20 g
Rödlök
1 st
Timjan
10 g
Snackoliver
1 förp
Fetaost (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
- Energi 747 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 88 g
- Protein 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
För en mildare sås, ta bort frön och fröfäste från den färska chilin!
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Paprikasås: Finhacka gul lök, vitlök, timjan och röd chili (se tips). Skär röd paprika i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs paprika, lök, vitlök och chili ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, vatten, vispgrädde, grönsaksbuljong och färsk timjan. Låt sjuda ca 10-12 min, tills paprikan känns mjuk. Mixa såsen slät med stavmixer. Smaka av med salt.
- Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen.
- Oliv- och pinjenötstopping: Rosta pinjenötter i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål. Finhacka rödlök och färsk timjan. Grovhacka snacksoliver och smula fetaost. Blanda ner allt i skålen med pinjenötter.
- Häll av pastan och blanda med paprikasåsen. Servera toppad med oliv- och pinjenötstopping.