20-30
0,6 kg CO2e
Laktosfri
Chicken teriyaki - Sojastekt kyckling med sesamstekt pak choy
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- neutral olja
- vitvinsvinäger
- vatten
- salt
Teriyakisås
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Socker
1 ½ msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 förp
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Neutral olja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
1 dl
Majsstärkelse
2 tsk
Sesamstekta grönsaker
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Morot
1 st
Neutral olja
1 tsk
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Chili flakes
1 krm
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Kyckling
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
½ msk
Till servering
Jasminris
135 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 673 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 78 g
- Protein 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Teriyakisås: Skala och finriv ingefära och vitlök och lägg i en skål. Blanda ner socker, japansk soja, kinesisk soja, neutral olja, vitvinsvinäger, vatten och majsstärkelse.
- Sesamstekta grönsaker: Klyfta pak choy och rödlök. Skala och hyvla tunna remsor av moroten, gärna med en potatisskalare. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs pak choy, lök och sesamfrön ca 3 min.
- Tillsätt morot och chili flakes, fräs ytterligare ca 2 min. Vänd ner vitvinsvinäger och lite salt. Lägg upp på tallrik och spara stekpannan.
- Kyckling: Dela kycklingfilé på längden och strimla sedan skivorna. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan och fräs kycklingstrimlorna ca 5 min. Tillsätt teriyakisås, koka upp och sjud ca 2 min. Smaka eventuellt av med lite japansk soja.
- Servera chicken teriyaki med sesamstekta grönsaker och jasminris. Toppa med sesamfrön.