Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- svaveldioxid,
- ägg,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- ägg
- vetemjöl
- neutral olja
Krispig fisk
Sejrygg (Fisk)
300 g
Salt
Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Ägg)
1 dl
Majspanering
1 förp
Neutral olja
Grönsaksplock
Morot
1 st
Snackgurka
1 st
Grönt äpple
1 st
Till servering
Potatis
400 g
Remouladsås (Svaveldioxid, Ägg, Senap)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 648 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 58 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten
- Grönsaksplock: Skala morot. Skär morot och snackgurka i stavar. Klyfta äpple.
- Krispig fisk: Krydda sejrygg med lite salt. Vispa upp ägg i en djup tallrik. Fördela vetemjöl och panering på separata tallrikar. Vänd fisken i först vetemjöl, sedan ägg och sist i panering. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek de panerade fiskbitarna ca 2 min per sida, låt rinna av på lite hushållspapper.
- Servera den krispiga fisken med remouladsås, kokt potatis och grönsaksplock.