Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vetemjöl
- salt
- smör
- olivolja
- rödvinsvinäger
- svartpeppar
Raggmunk
Vetemjöl (Vete)
1 dl
Mjölk (Mjölk, Laktos)
2 dl
Ägg (Ägg)
2 st
Salt
½ tsk
Potatis
400 g
Smör (Mjölk)
Äpple- och spetskålsallad
Spetskål
1 st
Rödlök
1 st
Rött äpple
1 st
Olivolja
Rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Bacon
Bacon
1 förp
Till servering
Rårörda lingon
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 810 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 101 g
- Protein 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna två stekpannor för kortare tillagningstid!
- Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig). Ställ in en plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen.
- Raggmunk: Vispa ihop vetemjöl och hälften av mjölken till en slät smet i en stor bunke. Vispa ner resten av mjölken, ägg och salt. Grovriv potatis. Krama ur vätskan. Vänd ner potatisen i äggsmeten.
- Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och klicka ut ca 1 1/2 dl av potatissmeten i pannan (se tips!). Smeten ska räcka till 4 raggmunkar. Stek i omgångar, ca 2 min per sida, tills de fått fin färg. Lägg de stekta raggmunkarna på plåten i ugnen och varmhåll fram till servering.
- Äpple- och spetskålssallad: Strimla spetskål tunt. Skiva rödlök tunt. Tärna rött äpple. Blanda allt i en salladsskål med lite olivolja, rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Bacon: Stek bacon i den använda stekapannan ca 4 min, tills den är knaprig. Låt rinna av på lite hushållspapper till servering.
- Servera raggmunk med krispigt bacon, rårörda lingon och äpple- och spetskålssallad.