Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitvinsvinäger
- salt
- smör
- vatten
Äppel- och currysås
Grönt äpple
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 förp
Curry
1 förp
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Torskfilé
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
Smör (Mjölk)
Gröna ärtor
Gröna ärtor
1 förp
Vatten
1 dl
Smör (Mjölk)
Salt
Till servering
Potatis
400 g
Näringsvärde per portion
- Energi 613 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 52 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Äppel- och currysås: Tärna grönt äpple smått och lägg i en skål. Blanda ner vitvinsvinäger, flytande honung, curry, majonnäs, matyoghurt och salt.
- Torskfilé: Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med lite salt. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
- Gröna ärtor: Koka upp vatten, smör och lite salt i en kastrull. Tillsätt gröna ärtor och koka ca 1 min, tills de är varma. Häll bort vattnet.
- Servera smörstekt torsk med äppel- och currysås, gröna ärtor och kokt potatis.