30-40
Laktosfri
Hunan pork - Kinesisk fläskwok med röd och grön chili, färsk ingefära och paprika
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vatten
- salt
- neutral olja
Jasminris
Jasminris
135 g
Hunan pork
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Röd chili
1 st
Grön chili
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Fläskkarré
300 g
Socker
½ msk
Vatten
1 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Majsstärkelse
1 påse
Salt
2 krm
Neutral olja
Näringsvärde per portion
- Energi 646 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 79 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Chili kan variera i hetta, är chilin väldigt stark så plocka bort frön och fröfäste!
- Jasminris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Hunan pork Strimla röd paprika. Klyfta rödlök. Strimla röd och grön chili (se tips). Skala och finhacka ingefära och vitlök. Strimla fläskkarré. Blanda socker, vatten, kinesisk soja och japansk soja i en skål.
- Lägg majsstärkelse på ett fat. Krydda fläskkarrén med salt och vänd sedan köttet i majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek köttet runt om, ca 5 min, tills köttet fått en frasig yta. Låt köttet rinna av på lite hushållspapper.
- Fräs alla grönsaker ca 2 min. Tillsätt sojablandningen och koka ihop ca 1 min. Tillsätt det stekta fläskköttet och blanda runt.
- Servera Hunan pork med nykokt jasminris.