Enkel korvstroganoff med ris och morot
Lägre pris

Enkel korvstroganoff

med ris och morot
3.94 (163)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Falukorv
300 g
Olja
Tomatpuré
1 förp
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
1 påse
Paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Morot
2 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 841 kcal
  • Fett: 46 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Protein: 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka gul lök. Skiva falukorv och skär sedan i centimetertjocka strimlor.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Bryn korven ca 4 min, tills den har fått fin färg. Tillsätt lök och tomatpuré och fräs ytterligare ca 2 min.
Pudra över vetemjöl. Rör ner vispgrädde, mjölk och grönsaksbuljong. Krydda med paprikapulver, torkad oregano, lite salt och nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min. Späd med vatten vid behov om såsen tjocknar.
Skala morot och skär i stavar. 
Servera korvstroganoff med basmatiris och morotsstavar.
Smaklig måltid!