Keemacurry med kalkonfärs, koriander och basmatiris
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Till servering
Basmatiris
1 dl
Koriander
20 g
Snackgurka
1 st
Chili flakes
Currypasta
Ingefära
½ bit
Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Keemacurry
Neutral olja
1 tsk
Curry
1 förp
Garam masala
1 tsk
Spiskummin
½ tsk
Kalkonfärs
300 g
Krossade tomater
1 förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Lime
1 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Till servering: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Currypasta: Skala ingefära. Grovhacka gul lök, ingefära och vitlök. Lägg allt i en mixerbunke och mixa med stavmixer tills det är finfördelat.
- Keemacurry: Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs currypasta, curry, garam masala och spiskummin ca 3 min, under omrörning så att det inte bränner. Tillsätt kalkonfärs och fräs ytterligare ca 4 min. Blanda ner krossade tomater. Koka upp och sjud ca 10 min, på medelvärme. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Till servering: Grovhacka koriander. Skär snackgurka i stavar.
- Keemacurry: Ta från värmen och smaka av med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar.
- Servering: Toppa keemacurry med koriander och chili flakes (valfritt). Servera med basmatiris och gurkstavar.