Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- vitvinsvinäger
- socker
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Till servering
Jasminris
135 g
Pak choy
1 st
Morot
1 st
Salladslök
1 förp
Snabbpicklad rödlök
Vatten
1 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Socker
2 tsk
Rödlök
1 st
Teriyakifärs
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 681 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 78 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna mandolin, om du har!
- Till servering: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Strimla pak choy. Skala och grovriv morot. Skär hälften av salladslöken i stavar, lägg undan till punkt 4. Strimla resten av salladslöken tunt, spara till servering.
- Snabbpicklad rödlök: Blanda vatten, vitvinsvinäger och socker i en skål. Skiva rödlök tunt (se tips!). Blanda med lagen i skålen och låt stå till servering.
- Teriyakifärs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek fläskfärs på hög värme ca 3 min. Sänk värmen, tillsätt pressad vitlök, stavar av salladslök och teriyakisås. Stek ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Vänd ner pak choy i pannan.
- Fördela nykokt jasminris och teriyakifärs i 2 skålar. Toppa med picklad rödlök, rivna morötter och strimlad salladslök. Servera direkt!