Ingredienser
2 pers
Allergener
- Selleri,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Ugnsrostade grönsaker
Rotselleri (Selleri)
300 g
Fänkål
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Chili flakes
1 krm
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar
Gnocchi
Potatisgnocchi (Vete)
350 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Fläskfärspanna
Gul lök
½ st
Morot
1 st
Olivolja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Chili flakes
1 krm
Torkad dragon
1 tsk
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Till servering
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 724 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Gnocchi: Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå till punkt 5.
- Förberedelser: Hacka gul lök. Skala och tärna morot.
- Ugnsrostade grönsaker: Tvätta och halvera rotselleri. Skär fänkål i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, chili flakes, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen, ca 25 min.
- Gnocchi: Häll av potatisgnocchin. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek gnocchin ca 5 min, tills den har fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg över på en tallrik. Spara stekpannan.
- Fläskfärspanna: Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Fräs fläskfärs ca 4 min. Tillsätt lök, morot och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min.
- Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, chili flakes (efter smak), torkad dragon, kycklingbuljong och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Rör ner den stekta gnocchin och låt bli varmt, ca 2 min.
- Servera fläskfärspanna med ugnsrostade grönsaker. Toppa med ruccola!