Tomatbakad falukorv i ugn med ris och kruspersilja
Utan gluten

Tomatbakad falukorv i ugn med ris och kruspersilja

3.55 (140)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • vatten
Falukorv
300 g
Mild senap
1 msk
(Senap)
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad oregano
½ förp
Socker
1 tsk
Vatten
½ dl
Riven mozzarella
50 g
(Mjölk, Laktos)
Basmatiris
135 g
Snackgurka
1 st
Kruspersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 771 kcal
  • Fett: 37 g
  • Kolhydrater: 76 g
  • Protein: 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Skär cm-breda snitt i falukorven, nästan helt igenom och lägg i en smord ugnsform. Bred mild senap över falukorven. Frys in resten av falukorven! 
Blanda konserverade körbärstomater, kycklingbuljong, torkad oregano, vatten och socker i en bunke. Häll tomatblandningen över falukorven i formen. Toppa korven med riven mozzarella. Tillaga i ugnen ca 20 min.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Skär snackgurka i stavar och grovhacka kruspersilja. 
Servera tomatbakad falukorv med basmatiris och gurkstavar. Toppa med kruspersilja. 
Smaklig måltid!