Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- socker
- vitvinsvinäger
Ugnsrostad potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Karamelliserad lök
Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
1 tsk
Socker
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Senapskräm
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
2 dl
Mild senap (Senap)
1 msk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Sallad
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Kotlett
Fläskkotlett
300 g
Salt
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 577 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 48 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Ugnsrostad potatis: Skär potatis i 1x1 cm stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
- Karamelliserad lök: Finhacka gul lök. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek löken mjuk på svag värme, ca 8 min. Rör ner socker, salt och nymald svartpeppar. Lägg över på ett fat och spara pannan.
- Senapskräm: Blanda matyoghurt, mild senap, dijonsenap och honung i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Sallad: Tärna tomat. Blanda mixsallad och tomat i en salladsskål och dressa med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Kotlett: Skär fläskkotlett i 2x2 cm stora bitar. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör och olivolja i den använda stekpannan. Stek köttet på hög värme i omgångar ca 3 min, tills det är helt genomstekt.
- Lägg upp ugnsrostad potatis, karamelliserad lök och nystekt fläskkotlett på två tallrikar. Servera med senapskräm och sallad.