Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
- olivolja
- socker
- vatten
Bakad portabello
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
100 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Portabello
150 g
Bakplåtspapper
1 st
Tomatsallad
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Salt
Socker
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Snackoliver
1 förp
Krämig risoni
Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Risoni (Vete)
150 g
Färskost (Mjölk, Laktos)
½ förp
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 636 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 65 g
- Protein 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Bakad portabello: Blanda riven mozzarella, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. Lägg portabello med foten uppåt på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Fördela mozzarellablandningen i svamparna.
- Tomatsallad: Halvera cocktailtomater. Lägg på andra sidan plåten och ringla över lite olivolja. Strö på lite salt, socker och nymald svartpeppar. Baka grönsakerna högt upp i ugnen ca 10 min, tills osten smält och fått fin färg.
- Krämig risoni: Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och låt koka ca 10 min. Rör om då och då. Häll av risonin och rör ner färskost. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Tomatsallad: Blanda bakade tomater med ruccola och snacksoliver.
- Servera krämig risoni med mozzarellabakad portabello och tomatsallad.