Pasta med soltorkad tomathummus och saltrostad frömix
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- salt
- olivolja
- svartpeppar
Topping
Vatten
½ msk
Salt
1 krm
Frömix
¼ förp
Pasta
Mezze maniche rigate (Vete)
125 g
Babyspenat
30 g
Hummus
Citron
½ st
Kikärtor
½ förp
Vitlök
½ klyfta
Soltorkade tomater, (50 g)
½ burk
Chili flakes
2 krm
Salt
1 krm
Zucchini
Zucchini
1 st
Citron, (skal)
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Tomat
1 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Topping: Blanda vatten och salt i en skål. Rosta frömix i en torr och het stekpanna, tills fröna har fått fin färg. Avsluta med att slå på saltlagen, låt fräsa in under omrörning, tills fröna är helt torra igen.
- Pasta: Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
- Hummus: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet (skalet är till steg 4). Häll av kikärtor, men spara spadet. Lägg kikärtor, pressad vitlök, soltorkade tomater, ½ msk pressad citronsaft, chili flakes (efter egen smak), salt och ca 2 msk kikärtsspad i en mixerbunke. Mixa slät med stavmixer. Mixa även ner det varma pastavattnet, när det är klart.
- Zucchini: Halvera zucchini på längden och skär i skivor. Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Fräs zucchini på hög värme ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tärna tomat. Strö över citronskal och tomat.
- Pasta: Häll tillbaka den avhällda pastan i kastrullen. Tillsätt hummus, zucchini, tomat och babyspenat, blanda väl och smaka av med lite salt och pressad citronsaft.
- Servera pastan i djupa tallrikar. Toppa med saltrostad frömix.