30-40
11
Points®värde per portion
Limekotlett med frästa grönsaker och pressad potatis
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- flytande margarin
- vatten
- neutral olja
Fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Flytande margarin
1 tsk
Limesås
Lime
1 st
Vatten
½ dl
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Köttbuljong
½ påse
Chili flakes
1 krm
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Flytande honung
1 förp
Grönsaker
Morot
1 st
Neutral olja
1 tsk
Haricots verts
1 förp
Cocktailtomater
125 g
Salt
Till servering
Potatis
400 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Har du ingen potatispress, så behöver du inte skala potatisen.
- Fläskkotlett: Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i 1-2 cm tjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en stekpanna och stek köttet snabbt på hög värme så det får en fin stekyta. Lägg köttet på en tallrik och ställ åt sidan. Spara stekpannan.
- Limesås: Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner vatten, minifraiche, köttbuljong, chili flakes, kinesisk soja och flytande honung i en stekgryta. Koka upp och lägg ned köttet i såsen och sjud ca 5 min tills köttet är helt genomstekt. Smaka av med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar. Rör ner limeskal precis innan servering.
- Grönsaker: Skala och strimla morot. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs morot, haricots verts och cocktailtomater ca 3 min. Krydda allt med lite salt.
- Pressa potatisen. Servera fläskkotlett med limesås, frästa grönsaker och pressad potatis.