Bang bang kyckling med sesamfrön och jasminris
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- vitvinsvinäger
- socker
Kyckling
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Kycklingfilé
300 g
Dressing
Japansk soja (Sojabönor)
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Srirachasås
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Gurka
1 st
Salladslök
½ förp
Till servering
Jasminris
1 dl
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Kyckling: Koka upp vatten med kycklingbuljong i en stekgryta. Lägg försiktigt i kycklingen. Koka upp och sjud ca 12 min under lock, tills kycklingen är helt genomstekt. Låt svalna i buljongen, eller lägg över i kallt vatten om du har bråttom.
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna.
- Dressing: Blanda japansk soja, vitvinsvinäger, socker, sesamolja, srirachasås (efter smak) och finriven vitlök i en rymlig bunke.
- Strimla gurka och salladslök fint.
- Lägg kycklingen på en skärbräda och banka den lätt med en kavel. Dra isär kycklingen så den blir trådig. Blanda ner den i bunken med dressingen.
- Blanda ner gurka och salladslök i bunken med kycklingen. Lägg upp i djupa skålar och toppa med rostade sesamfrön. Servera med jasminris.