Asia pork noodles - wokad fläskkotlett med nudlar, broccoli och lime
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- neutral olja
- socker
- salt
Woksås
Lime
1 st
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Majsstärkelse
1 msk
Vatten
2 dl
Neutral olja
1 tsk
Socker
½ msk
Srirachasås
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Fläsk
Fläskkotlett
300 g
Neutral olja
1 tsk
Salt
Grönsaker
Vitkål
150 g
Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Neutral olja
1 tsk
Till servering
Äggnudlar, (125 g) (Ägg, Vete)
1 förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 4.
- Förberedelser: Skär vitkål i mindre bitar. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Klyfta rödlök. Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten. Skär köttet i tunna skivor och strimla sedan skivorna.
- Woksås: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Häll japansk soja i en liten skål och blanda ner majsstärkelse, rör tills det löser sig. Tillsätt vatten, neutral olja, socker, srirachasås, pressad vitlök, limeskal och pressad saft från limen.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
- Fläsk: Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs köttet ca 4 min och krydda med lite salt. Fräs tills all vätska kokat bort och köttet fått fin stekyta. Lägg upp köttet på en tallrik.
- Grönsaker: Tillsätt mer neutral olja till woken och fräs alla grönsaker ca 3 min. Blanda ner det stekta köttet och woksåsen och koka ihop ca 1 min. Smaka av med lite japansk soja.
- Blanda äggnudlar med grönsaker, fläskkött och woksås. Servera direkt!