Indisk linsgryta med blomkål och koriander
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Kryddpasta
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Neutral olja
1 tsk
Curry
1 förp
Garam masala
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Vatten
½ dl
Linsgryta
Coconut cream
1 förp
Vatten
3½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Röda linser
1 dl
Blomkål
½ st
Neutral olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Jasminris
1 dl
Lime
1 st
Koriander
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Kryddpasta: Strimla gul lök tunt. Skala och finriv ingefära. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs gul lök ca 3 min.
- Tillsätt curry och garam masala, fräs ytterligare ca 30 sekunder. Rör ner tomatpuré, riven ingefära, pressad vitlök och vatten. Rör runt så det blir en kryddpasta.
- Linsgryta: Blanda ner coconut cream, vatten, grönsaksbuljong och röda linser i stekgrytan. Koka upp och sjud under lock ca 15 min, tills linserna är mjuka. Rör med jämna mellanrum så att linserna inte fastnar. Tillsätt mer vatten vid behov.
- Dela blomkål i mindre buketter. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek blomkålen ca 5 min, tills den mjuknat något. Krydda med salt.
- Linsgryta: Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner limeskal i linsgrytan och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Rör ner stekt blomkål. Klyfta limen.
- Servera indisk linsgryta med jasminris och limeklyfta. Toppa med koriander.