Pannbiff med stekt lök, potatismos och rårörda lingon
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- lättmjölk
- flytande margarin
- salt
- svartpeppar
- rödvinsvinäger
- socker
- äggula
- neutral olja
Potatismos
Mospotatis
400 g
Lättmjölk (Mjölk)
½ dl
Flytande margarin
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Stekt lök
Gul lök
2 st
Flytande margarin
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ msk
Salt
Socker
1 krm
Pannbiffar
Ströbröd (Vete)
½ förp
Lättmjölk (Mjölk)
1½ msk
Äggula (Ägg)
1 st
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Neutral olja
1 tsk
Gurksallad
Snackgurka
1 st
Bladpersilja
20 g
Salt
Till servering
Rårörda lingon
1 msk
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Potatismos: Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Stekt lök: Skala och skiva gul lök tunt. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek löken på medelvärme tills den mjuknat, ca 5 min. Tillsätt rödvinsvinäger och låt vätskan koka in. Smaka av med lite salt och socker.
- Pannbiffar: Blanda ströbröd, mjölk, äggula, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma till 4 biffar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Gurksallad: Halvera snackgurkan på längden och skiva tunt. Finhacka bladpersilja. Blanda allt i en salladsskål med lite salt.
- Potatismos: Värm mjölk och flytande margarin i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera pannbiffar med stekt lök, potatismos, gurksallad och en klick rårörda lingon.