20-30
8
Points®värde per portion
Kycklingfajitas med vitlökssås
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
Kycklingfajitas
Gul lök
½ st
Röd paprika
1 st
Kycklinginnerfilé
280 g
Neutral olja
½ msk
Rökt paprikapulver
½ tsk
Spiskummin
½ tsk
Torkad oregano
½ tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
½ tsk
Till servering
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Tortillabröd (Vete)
2 st
Mixsallad
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du äta fler tortillabröd har de 4 Points/styck.
- Förberedelser: Strimla gul lök och röd paprika. Dela kycklinginnerfilé på längden.
- Kycklingfajitas: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min. Tillsätt grönsakerna och krydda allt med rökt paprikapulver, spiskummin, torkad oregano, chili flakes (efter egen smak) och salt, fräs ytterligare ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Till servering: Blanda ihop matyoghurt med finriven vitlök. Smaka av med lite salt.
- Värm tortillabröden och lägg i mixsallad, kyckling, lök och paprika. Toppa med vitlöksyoghurt och rulla ihop, ät direkt.