Torsk med riven pepparrot och ugnsrostade gulbetor
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- smör
- svartpeppar
Rostade gulbetor
Gulbetor
400 g
Neutral olja
2 tsk
Salt
Till servering
Potatis
400 g
Pepparrot
½ st
Babyspenat
30 g
Torskfilé
Torskfilé (Fisk)
300 g
Smör (Mjölk)
20 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade gulbetor: Skala och klyfta gulbetorna, lägg i en ugnsform. Blanda med neutral olja och krydda med lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 30 minuter, tills betorna är klara men har kvar lite tuggmotstånd.
- Till servering: Koka potatis i lättsaltat vatten. Skala och riv pepparrot, lägg upp i en skål.
- Torskfilé: Hetta upp smör i en stekpanna. Stek torsken ca 2 min per sida, tills den skivar sig lätt och precis är klar. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Lägg upp fisken på tallrikar. Skeda över smöret och strö över riven pepparrot. Servera med kokt potatis, ugnsrostade gulbetor och babyspenat.