Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitvinsvinäger
- vatten
- salt
- mjölk
- svartpeppar
- ägg
Blomkålssoppa
Blomkål
1 st
Gul lök
1 st
Olivolja
2 msk
Vitlök
2 klyfta
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
½ tsk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Svartpeppar
Grön sparris
Grön sparris
1 knippe
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Till servering
Surdegspavé (Vete)
2 st
Ägg (Ägg)
1 st
Tångcaviar
1 burk
Näringsvärde per portion
- Energi 484 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 49 g
- Protein 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Tillaga surdegspavè enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelse: Skär blomkål i mindre bitar. Grovhacka gul lök. Skär bort den nedre delen (ca 3 cm) från grön sparris. Skär sedan sparrisen i ca 3 cm långa bitar.
- Blomkålssoppa: Hetta upp olivolja i en stekgryta eller rymlig kastrull. Fräs blomkål, gul lök och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt vitvinsvinäger och fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vatten, grönsaksbuljong och salt, låt sjuda ca 10 min. Blanda ner mjölk och vispgrädde, koka ytterligare ca 5 min eller tills blomkålen är helt mjuk. Mixa soppan helt slät med stavmixer. Om soppan är för tjock, späd med mer vatten. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner ägg och koka 7 ½ min. Spola i kallt vatten. Skala och halvera ägget.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek grön sparris 1-2 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Häll upp soppa i tallrikar och toppa med ägghalva, grön sparris och tångkaviar. Servera med surdegspavè.