Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör, rumstempererat
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- ägg
- vetemjöl
- neutral olja
- olivolja
Örtsmör
Bladpersilja
10 g
Smör, rumstempererat (Mjölk)
40 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
½ tsk
Pankopanerad fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar (Ägg)
Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Vete)
Panko (Vete)
Neutral olja
Potatissallad
Potatis
400 g
Rädisor
1 förp
Salladslök
½ förp
Sugarsnaps
1 förp
Citron
1 st
Bladpersilja
10 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 708 kcal
- Fett 38 g
- Kolhydrater 52 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Halvera potatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.
- Örtsmör: Finhacka bladpersilja och lägg i en skål. Tillsätt smör, salt, nymalen svartpeppar och vitvinsvinäger. Mosa ihop allt med en gaffel.
- Pankopanerad fläskkotlett: Skär fläskkotlett i 2 skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Vispa upp ägg i en skål. Lägg vetemjöl och panko på seperata tallrikar. Vänd fläskkotletterna i först vetemjöl, sedan ägg och slutligen panko.
- Pankopanerad fläskkotlett: Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek de panerade kotletterna ca 2 min per sida, tills de fått fin färg och frasig yta. Lägg över i en ugnsform och laga klart mitt i ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Potatissallad: Kvarta rädisor, strimla salladslök och halvera sugarsnaps på längden. Lägg allt i en rymlig bunke tillsammans med den kokta potatisen. Finhacka bladpersilja och finriv skalet från citronen. Blanda ner i bunken tillsammans med lite olivolja och pressad saft från citronen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Servera pankopanerad fläskkotlett med potatissallad och örtsmör.