20-30
Laktosfri
Pasta alla Bolognese med lättpanerad aubergine, fetaost och ruccola
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- vatten
- vetemjöl
Nötfärsragu
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Nötfärs
250 g
Olivolja
Tomatpuré
2 msk
Torkad timjan
¾ tsk
Salt
1 krm
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Lättpanerad aubergine
Aubergine
1 st
Salt
½ tsk
Vetemjöl (Vete)
2 msk
Olivolja
Till servering
Linguine (Vete)
200 g
Fetaost (Mjölk)
50 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 768 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 86 g
- Protein 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 5.
- Förberedelser till lättpanerad aubergine: Tärna aubergine och lägg i ett durkslag. Blanda med salt och låt ligga och dra ca 15 min.
- Nötfärsragu: Klyfta bananschalottenlök och finhacka vitlök. Fräs nötfärs i en stekgryta med lite olivolja ca 5 min, tills färsen fått fin stekyta. Tillsätt lök, vitlök, tomatpuré, torkad timjan och salt. Fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ytterligare ca 10 min.
- Lättpanerad aubergine: Låt auberginetärningarna torka på lite hushållspapper. Vänd auberginen i vetemjöl. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek den mjölpanerade auberginen tills den har fått en fin stekyta, ca 4 min.
- Koka linguine i en kastrull med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
- Smula sönder fetaosten. Servera nykokt pasta med nötfärsragu. Toppa med stekt aubergine, ruccola och smulad fetaost.