Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- mjölk
Ugnsrostad potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Torkad timjan
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Olivolja
Gräddsås
Smör (Mjölk)
½ msk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Stekt svamp
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Smör (Mjölk)
Till servering
Morötter
300 g
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 629 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 56 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om alla gillar svamp går det lika bra att vända ner den stekta svampen i såsen!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Förberedelser: Kvarta champinjoner och hacka bananschalottenlök. Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Skala och skär morötter i stavar.
- Ugnsrostad potatis: Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Dela stora potatisar. Blanda med olivolja, torkad timjan, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min. Rör om efter halva tiden.
- Fläskkotlett: Krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör och olivolja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt. Lägg över på ett fat och spara stekpannan.
- Stekt svamp: Hetta upp lite smör i den använda stekpannan. Fräs skivade champinjoner och lök ca 3 min, krydda med salt. Lägg upp i en skål.
- Gräddsås: Hetta upp smör i den använda stekpannan och pudra över vetemjöl. Vispa ner vispgrädde och mjölk, lite i taget. Tillsätt köttbuljong och kinesisk soja. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg tillbaka köttet i pannan och låt allt bli varmt (se tips!).
- Servera fläskkotletter med ugnsrostad potatis, gräddsås, stekt svamp, mixsallad och morotsstavar.