30-40
0,6 kg CO2e
Kalkonwallenbergare med potatispuré och dillslungad spetskål
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- mjölk
- smör
- salt
- svartpeppar
- äggula
Potatispuré
Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk)
¼ dl
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Kalkonwallenbergare
Ströbröd (Vete)
¾ förp
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Äggula (Ägg)
1 st
Salt
3 krm
Svartpeppar
Kalkonfärs
300 g
Smör (Mjölk)
Panko (Vete)
1 förp
Dillslungad spetskål
Bananschalottenlök
1 st
Spetskål
200 g
Dill
20 g
Smör (Mjölk)
Flytande honung
1 förp
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 707 kcal
- Fett 35 g
- Kolhydrater 60 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Potatispuré: Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och blanda med mjölk och en klick smör. Vispa till en puré med elvisp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Kalkonwallenbergare: Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner kalkonfärs och forma till 2 biffar. Färsen blir ganska lös så forma färsen med blöta händer. Lägg panko på en tallrik. Vänd i biffarna panko.
- Hetta upp smör i en stekpanna. Stek de panerade biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är genomstekta.
- Dillslungad spetskål: Finhacka bananschalottenlök och dill. Skär spetskål i grova bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Stek kålen ca 2 min. Tillsätt lök, flytande honung, lite salt och nymald svartpeppar. Stek ytterligare 1 min. Dra från värmen och blanda ner dill.
- Servera kalkonwallenbergare med potatispuré och dillslungad kål.