Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
- svartpeppar
Mangosallad
Lime
1 st
Mango
1 st
Rödlök
1 st
Salt
Bulgogistekt kalkonfärs
Päron
1 st
Neutral olja
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
1 klyfta
Sesamolja (Sesamfrön)
1 påse
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Salt
Svartpeppar
Till servering
Risnudlar
½ förp
Isbergssallad
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 694 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 75 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt. Klipp nudlarna i lite mindre bitar med en sax.
- Mangosallad: Skölj limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Skala och tärna mango. Strimla rödlök. Lägg allt i en salladsskål. Smaka av med pressad saft från limen och lite salt.
- Bulgogistekt kalkonfärs: Grovriv päron. Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs kalkonfärs tills den fått fin färg, ca 3 min. Blanda ner pressad vitlök, sesamolja och soja- och ingefärssås. Låt fräsa ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Bryt blad från isbergssallad och lägg på ett fat.
- Fyll salladsblad med bulgogistekt kalkonfärs, mangosallad och risnudlar. Rulla ihop och ät direkt.