15-20
Marockansk bulgursallad med kyckling, ras el hanout, mynta och torkade tranbär
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- olivolja
- svartpeppar
Srirachayoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Srirachasås
½ förp
Salt
1 krm
Kryddstekt kyckling
Olivolja
Kycklingfilé strimlad
250 g
Vitlök
2 klyfta
Ras el hanout
¾ förp
Bulgursallad
Bulgur (Vete)
125 g
Mynta
20 g
Tomat
1 st
Babyspenat
30 g
Torkade tranbär
25 g
Morotsjulienne
1 förp
Olivolja
1 msk
Citron
½-1 st
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 535 kcal
- Fett 16 g
- Kolhydrater 57 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Srirachayoghurt: Blanda matyoghurt, srirachasås och salt i en liten skål.
- Kryddstekt kyckling: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs strimlad kyckling och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt ras el hanout och stek ytterligare ca 2 min.
- Bulgursallad: Strimla mynta och skär tomat i mindre bitar. Lägg allt i en rymlig salladsskål tillsammans med babyspenat, morotsjulienne och torkade tranbär. Blanda ner kokt bulgur och kryddstekt kyckling. Dressa salladen med olivolja, pressad saft från citronen, salt och lite nymald svartpeppar.
- Servera ljummen bulgursallad med srirachayoghurt.