25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Sötpotatissallad med marinerad tofu och koriander- och cashewnötsdressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- salt
- olivolja
- svartpeppar
- vatten
- neutral olja
Marinerad tofu
Tofu (Sojabönor)
230 g
Japansk soja (Sojabönor)
½ förp
Rostad sötpotatis
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Three spices
¼ påse
Salt
1 krm
Olivolja
Sallad
Matvete (Vete)
125 g
Tomat
1 st
Grönkål
100 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Dressing
Koriander
20 g
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Salt
2 krm
Vatten
½ dl
Neutral olja
2 msk
Chili flakes
1 krm
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Näringsvärde per portion
- Energi 758 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Marinerad tofu: Torka tofu torr med lite hushållspapper. Skär i små bitar och lägg i en skål. Häll över japansk soja och marinera till steg 7.
- Rostad sötpotatis: Tvätta och klyfta sötpotatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med three spices, salt och olivolja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
- Sallad: Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
- Dressing: Grovhacka koriander och vitlök. Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med salt, vatten, neutral olja, chili flakes och cashewnötter. Mixa till en slät dressing med stavmixer.
- Sallad: Grovhacka tomat. Repa bladen från grönkålen och strimla grovt. Lägg i en salladsskål. Ringla över lite olivolja och krama grönkålen mjuk med händerna. Blanda ner matvete, rostad sötpotatis och tomat. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Fördela salladen i 2 djupa skålar. Ringla över dressingen och toppa med marinerad tofu och lite chiliflakes.