Vegetariskt
Rödbetsfalafel med bulgursallad och fetaostcrème
3.87 (177)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- olja
- salt
- vatten
Vatten
1 ¼ dl
Falafelmix
100 g
Rödbeta
1 st
Olja
Bulgur
125 g
Apelsin
1 st
Mynta
20 g
Torkade tranbär
25 g
Babyspenat
30 g
Olivolja
1 msk
Fetaost
50 g
Matyoghurt
1 dl
Flytande honung
½ tsk
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 670 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 87 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt falafelmix och låt svälla minst 10 min. Skala och finriv rödbeta och rör ner i falafelsmeten.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär apelsin i klyftor. Finstrimla mynta.
Mosa fetaost i en skål och blanda med matyoghurt, honung och salt.
Forma falafelsmeten till ca 10 bollar. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek falafeln ca 5 min, tills den fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Lägg kokt bulgur i en skål och blanda med apelsin, mynta, babyspenat och olivolja. Toppa salladen med torkade tranbär.
Servera rödbetsfalafel med bulgursallad och fetaostcrème.
Smaklig måltid!