30-40
13
Points®värde per portion
Stekta fiskpanetter med parmesan, potatismos och dillsås
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- ägg
- flytande margarin
- lättmjölk
Dillsås
Dill
20 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Fiskpinnar
Sejrygg (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Citron, (skal)
1 st
Panko (Vete)
¾ dl
Parmesanost, (15 g) (Mjölk)
¾ bit
Ägg (Ägg)
1 st
Flytande margarin
½ msk
Potatismos
Mospotatis
400 g
Lättmjölk (Mjölk)
½ dl
Flytande margarin
1 tsk
Salt
Svartpeppar (Ägg)
Till servering
Gurka
½ st
Morot
2 st
Citron, (klyftor)
1 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Dillsås: Grovhacka dill. Blanda matyoghurt, pressad vitlök och dill i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Ställ kallt till servering.
- Fiskpinnar: Dela sejrygg i mindre bitar. Krydda med salt. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Finriv parmesanost. Blanda ihop panko, riven parmesan och rivet citronskal på en tallrik. Vispa upp ägg i en skål.
- Vänd fiskbitarna i ägget och därefter i pankoblandningen. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek fiskpinnarna på medelvärme tills de är frasiga och gyllenbruna, ca 3 min per sida.
- Potatismos: Värm lättmjölk och flytande margarin i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Skär gurka i stavar. Skala och riv morötterna och klyfta den använda citronen.
- Servera fiskpinnarna med potatismos, dillsås, rivna morötter, gurka och citronklyftor.