20-30
Utan gluten
Ugnsbakad sejrygg med chili- och vitlökssmör, spetskål, persilja och citron
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- salt
- olivolja
- svartpeppar
Potatis
Småpotatis
400 g
Chili- och vitlökssmör
Smör (Mjölk)
30 g
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Citronyoghurt
Citron
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Ugnsbakad sejrygg
Sejrygg (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Olivolja
Spetskål
Spetskål
200 g
Bladpersilja
20 g
Smör (Mjölk)
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 485 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 43 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 100°C (varmluft) eller 125°C (vanlig).
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Chili- och vitlökssmör: Finhacka vitlök och röd chili. Lägg i en liten kastrull tillsammans med smör. Koka upp och dra från värmen. Låt stå och dra till servering.
- Citronyoghurt: Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt och salt.
- Ugnsbakad sejrygg: Lägg sejrygg i en ugnsform. Krydda med salt och ringla på lite olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 17 min, tills fisken är klar.
- Spetskål: Strimla spetskål och grovhacka bladpersilja. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Fräs kålen ca 2 min, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Dra från värmen och blanda ner bladpersilja.
- Klyfta den använda citronen. Lägg upp sejrygg på tallrikar och häll chili- och vitlökssmör över fisken. Servera med spetskål, kokt potatis, citronyoghurt och citronklyfta.