Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- salt
- bakplåtspapper
Morot- & ingefärssoppa
Morötter
300 g
Ingefära
½ bit
Röd chili
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Coconut cream
1 förp
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Lime
½ st
Bladpersilja
20 g
Frömix
1 förp
Bruschetta
Surdegsbaguette (Vete)
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Ostkräm
Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
1 st
Stora vita bönor
1 förp
Olivolja
1 tsk
Vatten
1 msk
Lime
½ st
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
- Energi 637 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Morot- och ingefärssoppa: Skala och slanta morötter. Skala och finriv ingefära. Kärna ur och skiva röd chili och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs allt ca 2 min.
- Tillsätt coconut cream, vatten och grönsaksbuljong. Låt puttra ca 10 min, eller tills morötterna är mjuka.
- Bruschetta: Skiva surdegsbaguette och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lite olivolja och grädda högt upp i ugnen ca 5 min, tills brödet fått fin färg.
- Ostkräm: Finriv Tanelliost. Häll av och skölj stora vita bönor. Lägg hälften av bönorna och riven ost i en mixerbunke. Tillsätt olivolja, vatten och pressad limesaft. Mixa slätt. Smaka av med lite salt.
- Morot- och ingefärssoppa: Tillsätt resten av bönorna till soppan. Mixa soppan slät med stavmixer. Späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med lite salt och pressad limesaft.
- Grovhacka bladpersilja. Toppa morot- och ingefärssoppa med frömix och persilja. Servera med bruschetta och ostkräm.