Fläskkotlett med rostad potatis, mild chilisås och krispig sallad
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- olivolja
- vatten
Rostad potatis
Potatis
400 g
Neutral olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Chilisås
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Sweet chilisås
½ förp
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Sallad
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
1 tsk
Vatten
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Rödlök
½ st
Rädisor
1 förp
Mixsallad
65 g
Fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Neutral olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
- Chilisås: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med sweet chilisås och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Sallad: Blanda ihop vitvinsvinäger, olivolja, vatten, torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål. Finstrimla rödlök och kvarta rädisor. Lägg ner i salladsskålen. Blanda ner mixsallad vid servering.
- Fläskkotlett: Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor och krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt.
- Servera stekt fläskkotlett med rostad potatis, chilisås och sallad.