Fried rice med svamp och pannoumi
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
Fried rice
Basmatiris
1 dl
Morot
1 st
Ingefära
1 bit
Neutral olja
1 tsk
Champinjoner
200 g
Pannoumi, (75 g) (Mjölk, Laktos)
½ förp
Salladslök
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Ägg (Ägg)
1 st
Japansk sojasås (Sojabönor)
2 msk
Till servering
Lime
1 st
Koriander
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris ca 8 min, så riset fortfarande har kvar lite kärna, när du häller av riset.
- Förberedelser: Skala morot och ingefära. Tärna morot smått och skär champinjoner i mindre bitar. Tärna pannoumi i ca ½ cm-tjocka tärningar och strimla salladslök. Finhacka vitlök och ingefära.
- Fried rice: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek pannoumitärningarna tills de är gyllene, ca 2 min. Lägg på ett fat, spara stekpannan.
- Hetta upp sesamolja i den använda stekpannan och stek morötter och svamp ca 3 min. Låt vitlök och den vita delen på salladslöken och ingefära steka med ca 1 min under omrörning. Blanda ner det kokta riset och låt det steka med ca 3 min.
- Vispa upp ägg i en liten skål. Blanda ner äggvispet, japansk soja och pannoumi i grönsaksfräset. Stek ytterligare någon minut tills äggen stelnat.
- Klyfta lime. Toppa med koriander, resten av salladslöken och servera med limeklyftor.