Bjärekyckling med brynt smör- och morotscrème, rostade rotfrukter och dragonsky
Laktosfri

Bjärekyckling med brynt smör- och morotscrème, rostade rotfrukter och dragonsky

4.48 (61)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • balsamvinäger
  • socker
  • vatten
Potatis
400 g
Morötter
200 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Smör
25 g
(Mjölk)
Morötter
100 g
Salt
½ krm
Bjäre kycklingfilé
400 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Torkad dragon
½ msk
Balsamvinäger
½ msk
Socker
¾ tsk
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 550 kcal
  • Fett: 14 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Protein: 52 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna en stektermometer (innertemp 72°C)!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis. Skär morötter i grova bitar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 15 min. Klyfta rödlök och blanda med de rostade rotfrukterna. Rosta allt ytterligare ca 10 min.
 Smält smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg och nötaktig doft är det klart.
 Skär morötter i mindre bitar. Koka mjuka i en liten kastrull med lättsaltat vatten. Häll av och lägg i en mixerbunke. Tillsätt det brynta smöret och salt. Mixa helt slät med stavmixer.
Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Stek kycklingen ca 2 min per sida i en stekpanna med lite smör. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 13 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Låt stekpannan stå till skysåsen.
 Tillsätt eventuellt lite extra smör till stekpannan. Vispa ner vetemjöl, torkad dragon, balsamvinäger, socker, kinesisk soja, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min.
Blanda de rostade rotfrukterna med ruccola. Servera till kycklingfilé, dragonsky och brynt smör- och morotscrème.
Smaklig måltid!