Bánh mì - grillad fläskkarrè med ingefärspicklade grönsaker, srirachasås och koriander

Sommar

Laktosfri

Bánh mì - grillad fläskkarrè med ingefärspicklade grönsaker, srirachasås och koriander

Rätten saknar betyg
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • ättiksprit (12%)
  • vatten
  • salt
Rödlök
1 st
Morotsjulienne
1 förp
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
2 msk
Vatten
3 msk
Salt
2 krm
Malen ingefära
1 påse
Fläskkarré
300 g
Japansk sojasås
1 påse
(Sojabönor)
Vitlök
2 klyfta
Ingefära
1 bit
Surdegsbaguette
1 st
(Vete)
Koriander
20 g
Srirachasås
1 förp
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Snackgurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 884 kcal
  • Fett: 39 g
  • Kolhydrater: 92 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Om ni vill grilla, tänd även grillen.
Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
 Skär rödlök i tunna skivor. Lägg i en bunke tillsammans med morotsjulienne. Koka upp socker, ättiksprit (12%), vatten, salt och malen ingefära i en liten kastrull. Häll lagen över grönsakerna i bunken. Blanda ordentligt. Låt stå till servering.
 Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en bunke tillsammans med japansk soja. Skär fläskkarrè i 2 skivor och blanda ner i bunken.
Grilla den marinerade fläskkarrén ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt. Skär den grillade fläskkarrén i tunna skivor.
Skär gurka i avlånga skivor. Dela baguetten på mitten. Skär ett snitt i varje brödbit och fyll brödet med majonnäs, gurka, ingefärspicklade grönsaker och grillad fläskkarré. Ringla över lite srirachasås och toppa med färsk koriander. Servera direkt.
Smaklig måltid!