Sommar
Laktosfri
Bánh mì - grillad fläskkarrè med ingefärspicklade grönsaker, srirachasås och koriander
Rätten saknar betyg
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- ättiksprit (12%)
- vatten
- salt
Rödlök
1 st
Morotsjulienne
1 förp
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
2 msk
Vatten
3 msk
Salt
2 krm
Malen ingefära
1 påse
Fläskkarré
300 g
Japansk sojasås
1 påse
Vitlök
2 klyfta
Ingefära
1 bit
Surdegsbaguette
1 st
Koriander
20 g
Srirachasås
1 förp
Majonnäs
½ dl
Snackgurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 884 kcal
- Fett: 39 g
- Kolhydrater: 92 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Om ni vill grilla, tänd även grillen.
Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
Skär rödlök i tunna skivor. Lägg i en bunke tillsammans med morotsjulienne. Koka upp socker, ättiksprit (12%), vatten, salt och malen ingefära i en liten kastrull. Häll lagen över grönsakerna i bunken. Blanda ordentligt. Låt stå till servering.
Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en bunke tillsammans med japansk soja. Skär fläskkarrè i 2 skivor och blanda ner i bunken.
Grilla den marinerade fläskkarrén ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt. Skär den grillade fläskkarrén i tunna skivor.
Skär gurka i avlånga skivor. Dela baguetten på mitten. Skär ett snitt i varje brödbit och fyll brödet med majonnäs, gurka, ingefärspicklade grönsaker och grillad fläskkarré. Ringla över lite srirachasås och toppa med färsk koriander. Servera direkt.
Smaklig måltid!