1,1 kg CO2e
Skomakarlåda med fläskkotlett, purjolök och knaperstekt bacon
4.29 (1311)
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- smör
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- vatten
- socker
- balsamvinäger
Mospotatis
400 g
Mjölk
1 dl
Smör
1 msk
Salt
Svartpeppar
Tärnat bacon
½ förp
Purjolök
1 st
Smör
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
Vetemjöl
½ msk
Vatten
2 dl
Kinesisk soja
½ tsk
Socker
¾ tsk
Balsamvinäger
½ msk
Köttbuljong
⅓ påse
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 586 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 47 g
- Protein: 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Häll av potatisen. Värm mjölk och smör. Blanda ner mjölkblandningen i kastrullen med potatis och vispa ihop till ett mos med elvisp eller ballongvisp. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Stek tärnat bacon i en torr stekpanna ca 3 min, tills den är knaprig. Lägg över på ett fat med hushållspapper.
Dela purjolök på längden och skölj noggrant. Skär purjolöken i mindre bitar. Stek i en stekpanna med lite smör ca 5 min på medelvärme. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Skär fläskkotlett i 2 skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek kotletterna ca 2 min per sida. Lägg över på en tallrik och täck med folie. Låt stekpannan stå till skysåsen.
Pudra ner vetemjöl och vispa ner vatten, kinesisk soja, balsamvinäger, socker och köttbuljong i den heta pannan. Låt sjuda ca 3 min. Lägg tillbaka kotletterna i skyn och bräsera ytterligare ca 2 min, tills kotletterna är helt genomstekta.
Lägg upp potatismos på tallrikar. Lägg stekt fläskkotlett på moset. Toppa med skysås, smörstekt purjolök och bacon.
Smaklig måltid!