Smörstekt torsk med citronsås, champinjoner och babyspenat

Sommar

0,7 kg CO2e

Smörstekt torsk med citronsås, champinjoner och babyspenat

4.18 (613)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • salt
  • olivolja
  • svartpeppar
Citron
1 st
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Champinjoner
200 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Babyspenat
30 g
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Vetemjöl
½ dl
(Vete)
Smör
(Mjölk)
Potatis
400 g
Rädisor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 601 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Smält smör i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten (lite i taget), pressad citronsaft (ca ½ msk) och kycklingbuljong. Koka ca 5 min. Tillsätt vispgrädde och rivet citronskal. Koka upp och smaka av med lite salt.
Kvarta champinjoner och skiva bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs champinjoner, lök och lite salt ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök och nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 1 min. Vänd ner babyspenat.
Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt. Häll vetemjöl på en tallrik och vänd fisken i mjölet. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Klyfta resten av den använda citronen. Servera smörstekt torsk med citronsås, frästa grönsaker, citronklyfta, rädisor och kokt potatis.
Smaklig måltid!