Sommar
0,7 kg CO2e
Smörstekt torsk med citronsås, champinjoner och babyspenat
4.18 (613)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- vetemjöl
- vatten
- salt
- olivolja
- svartpeppar
Citron
1 st
Smör
1 msk
Vetemjöl
½ msk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Vispgrädde
½ dl
Salt
Champinjoner
200 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Babyspenat
30 g
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Vetemjöl
½ dl
Smör
Potatis
400 g
Rädisor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 601 kcal
- Fett: 30 g
- Kolhydrater: 48 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Smält smör i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten (lite i taget), pressad citronsaft (ca ½ msk) och kycklingbuljong. Koka ca 5 min. Tillsätt vispgrädde och rivet citronskal. Koka upp och smaka av med lite salt.
Kvarta champinjoner och skiva bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs champinjoner, lök och lite salt ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök och nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 1 min. Vänd ner babyspenat.
Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt. Häll vetemjöl på en tallrik och vänd fisken i mjölet. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Klyfta resten av den använda citronen. Servera smörstekt torsk med citronsås, frästa grönsaker, citronklyfta, rädisor och kokt potatis.
Smaklig måltid!