Tacokryddade kycklingben med salsagurt och ris

Sommar

Utan gluten

Tacokryddade kycklingben med salsagurt och ris

3.51 (353)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Kycklingben
1 förp
Olivolja
Three spices
½ påse
Chili flakes
½ tsk
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
1 krm
Basmatiris
135 g
Gurka
1 st
Majs
1 förp
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Tomatsalsa
1 förp
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 678 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 77 g
  • Protein: 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna en stektermometer!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg kycklingben i en rymlig ugnsform och blanda med lite olivolja, three spices, chili flakes (efter egen smak), salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 22 min, till kycklingen är helt genomstekt.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär gurka i mindre bitar. Häll av majs. Blanda matyoghurt och tomatsalsa i en skål (eller servera dem separat). 
Servera tacokyckling med basmatiris, gurka, majs, salsagurt och mixsallad.
Smaklig måltid!