Färdiga kycklingjärpar med kokt potatis, gräddsås och lingon

Färdiga kycklingjärpar med kokt potatis, gräddsås och lingon

Rätten saknar betyg
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • socker
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Smör
½ msk
(Mjölk)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Socker
1 krm
Svartpeppar
Kycklingjärpar
300 g
Rårörda lingon
1 förp
Saltgurka
½ förp
Gröna ärtor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 846 kcal
  • Fett: 45 g
  • Kolhydrater: 79 g
  • Protein: 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Värm gärna ärtorna med potatisen den sista minuten av koktiden!

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Hetta upp smör i en stekpanna. Pudra över vetemjöl och vispa ner vispgrädde, lite i taget. Tillsätt vatten, kycklingbuljong, kinesisk soja, socker och lite nymald svartpeppar. Låt koka ihop. Lägg ner kycklingjärpar i såsen och låt allt bli varmt, ca 5 min. Späd eventuellt med mer vatten.
Servera kycklingjärpar i gräddsås med kokt potatis, rårörda lingon, saltgurka och gröna ärtor.
Smaklig måltid!