Krämig auberginepasta med ruccola- och böntopping
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Krämig auberginepasta med ruccola- och böntopping

Rätten saknar betyg
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Havre
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
Aubergine
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
1 st
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Krossade tomater
1 förp
Socker
½ tsk
Örtmix
1 förp
Imat fraiche
1 dl
(Havre)
Svartpeppar
Spaghetti
200 g
(Vete)
Vita bönor
1 förp
Tomat
1 st
Ruccola
30 g
Citron
½ st
Salt
1 krm
Olivolja
1 msk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 733 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 106 g
  • Protein: 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

För en mildare chili, dela chilin och skär bort frön och fröfäste innan du skivar den.

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
 Tärna aubergine. Finhacka gul lök och vitlök. Skiva röd chili, tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak.
 Hetta upp olivolja i en stekgryta och tillsätt aubergine och salt. Stek ca 5 min. Rör ner gul lök, vitlök och chili, stek ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater, socker, örtmix och imat fraiche. Koka ca 5 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Häll av och skölj vita bönor. Tärna tomat och grovhacka ruccola. Lägg allt i en skål och blanda ner salt, olivolja och pressad citronsaft.
Häll av spaghettin och blanda ner i pastasåsen. Servera krämig auberginepasta med ruccola- och böntopping
Smaklig måltid!