Sommar
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Vegetarisk bowl med snabbkimchi, vegetarisk färs och sesamfrön
4 (201)
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- vitvinsvinäger
- vatten
- olja
Salladskål
300 g
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk
Japansk sojasås
1 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Malen ingefära
1 tsk
Srirachasås
1 förp
Gurka
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Sesamfrön
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Japansk sojasås
½ påse
Majsstärkelse
1 tsk
Chili flakes
½-1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Sesamfrön
½ förp
Champinjoner
125 g
Olja
Vegetarisk färs
1 förp
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 635 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 76 g
- Protein: 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla salladskål grovt. Lägg i en bunke och tillsätt pressad vitlök, socker, japansk soja, vitvinsvinäger, malen ingefära och srirachasås. Blanda ordentligt, gärna med händerna, så att salladskålen mjuknar.
Tärna gurka och lägg i en skål. Blanda med vitvinsvinäger och sesamfrön.
Blanda vatten, japansk soja, majsstärkelse, chili flakes, pressad vitlök och sesamfrön i en liten skål.
Kvarta champinjoner. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek svamp och vegetarisk färs ca 6 min. Rör ner sojablandningen i pannan och låt koka ihop ca 1 min.
Lägg jasminris i två skålar. Toppa med asiatisk färs, snabbkimchi och gurksallad.
Smaklig måltid!