Kafta - nötfärskebab med ajvar relish, bulgur och gurksallad

Sommar

Kafta - nötfärskebab med ajvar relish, bulgur och gurksallad

3.16 (68)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • vatten
  • bakplåtspapper
Gul lök
1 st
Nötfärs
250 g
Paprikapulver
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Salt
½ tsk
Vatten
1 msk
Bakplåtspapper
1 st
Bulgur
125 g
(Vete)
Rödlök
1 st
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Ajvar relish
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 554 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Lägg färsen mellan två bakplåtspapper och kavla med en brödkavel för att få den tunt utkavlad!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
 Grovriv gul lök och lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, paprikapulver, pressad vitlök, tomatpuré, salt och vatten. Platta ut kebabfärsen tunt på en plåt med bakplåtspapper (se tips!). Tillaga högt upp i ugnen ca 10 min, tills köttet är helt genomstekt.
 Skiva rödlök tunt. Skär snackgurka i mindre bitar.
 Skär kebabköttet i långa strimlor, ca 2 cm breda.
Servera kafta med bulgur, grönsaker, matyoghurt och ajvar relish. 
Smaklig måltid!