Sommar
Kafta - nötfärskebab med ajvar relish, bulgur och gurksallad
3.16 (68)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- vatten
- bakplåtspapper
Gul lök
1 st
Nötfärs
250 g
Paprikapulver
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Salt
½ tsk
Vatten
1 msk
Bakplåtspapper
1 st
Bulgur
125 g
Rödlök
1 st
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Ajvar relish
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 554 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 51 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Lägg färsen mellan två bakplåtspapper och kavla med en brödkavel för att få den tunt utkavlad!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Grovriv gul lök och lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, paprikapulver, pressad vitlök, tomatpuré, salt och vatten. Platta ut kebabfärsen tunt på en plåt med bakplåtspapper (se tips!). Tillaga högt upp i ugnen ca 10 min, tills köttet är helt genomstekt.
Skiva rödlök tunt. Skär snackgurka i mindre bitar.
Skär kebabköttet i långa strimlor, ca 2 cm breda.
Servera kafta med bulgur, grönsaker, matyoghurt och ajvar relish.
Smaklig måltid!