Sommar
Utan gluten
Ugnsstekt torsk med kokt potatis, sandefjordsås och broccoli
3.97 (152)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- smör
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Dill
10 g
Smör
1 msk
Vispgrädde
½ dl
Crème fraiche
1 dl
Citron
½ st
Salt
2 krm
Citron
½ st
Dill
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 612 kcal
- Fett: 34 g
- Kolhydrater: 40 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i buketter och låt koka med potatisen de sista 3 min.
Lägg torskfilé i en smord ugnsform och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
Finhacka dill. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vispgrädde, låt koka upp. Tillsätt créme fraiche på låg värme. Smaka av med pressad citronsaft (ca 2 tsk) och salt. Tillsätt dill innan servering.
Klyfta citronen. Servera ugnsstekt torsk med sandefjordsås, kokt potatis, broccoli, dill och citronklyfta.
Smaklig måltid!