Ugnsstekt torsk med kokt potatis, sandefjordsås och broccoli

Sommar

Utan gluten

Ugnsstekt torsk med kokt potatis, sandefjordsås och broccoli

3.97 (152)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • smör
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Dill
10 g
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Citron
½ st
Salt
2 krm
Citron
½ st
Dill
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 612 kcal
  • Fett: 34 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i buketter och låt koka med potatisen de sista 3 min.
 Lägg torskfilé i en smord ugnsform och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar. 
 Finhacka dill. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vispgrädde, låt koka upp. Tillsätt créme fraiche på låg värme. Smaka av med pressad citronsaft (ca 2 tsk) och salt. Tillsätt dill innan servering.
Klyfta citronen. Servera ugnsstekt torsk med sandefjordsås, kokt potatis, broccoli, dill och citronklyfta.
Smaklig måltid!